fbpx

Natural Calm – Magnesium en Studeren

 

Doordat er tegenwoordig een grotere prestatiedruk op studenten ligt dan in het verleden hebben zij steeds meer problemen met het concentratie vermogen en het normaal psychologisch functioneren. Wat kunnen zij hier aan doen?

Studeren en hoge verwachtingen

magnesium study schoolHoge verwachtingen zweven vaak als een donkere wolken boven het hoofd van de hedendaagse student. Er wordt van hen verwacht dat zij studeren voor diverse vakken, deadlines van opdrachten halen en hoge cijfers scoren voor tentamens etc. Dit is echter niet het enige! Verder is het belangrijk dat zij naast hun studie ook andere ervaring op doen. Onder andere het leiden van commissies bij studenten- en/of studieverenigingen of het lopen van studieverwante stages. Hiernaast moeten studenten om het leven te financieren ook aan het werk en willen zij natuurlijk de nodige lichaamsbeweging krijgen op de sportclub. Al laatste, mag ook het sociale vlak ook niet vergeten worden! Uitgaan en met vrienden of familie afspreken komen regelmatig voor. Dit alles kan ervoor zorgen dat je als student problemen ervaart.

Studeren en magnesium

De oorzaak voor deze verschijnselen kan liggen in het feit dat studenten last hebben van een tekort aan magnesium. Het ervaren van spanningen, zoals een grotere prestatiedruk, kan ervoor zorgen dat je een grotere hoeveelheid magnesium via de urine wordt uitgescheiden dan normaal. Vandaar dat het van belang is dat je als student genoeg magnesium binnenkrijgt. Magnesium draagt namelijk bij aan de normale werking van het psychisch normaal functioneren en bovendien versterkt het je geheugen en je concentratie vermogen. Hiernaast zorgt het voor een goede werking van zenuwstelsel en de spieren. Verder helpt het ook nog eens vermoeidheid te verminderen, iets waar studenten ook regelmatig mee te kampen hebben.

Conclusie

Dus wil je als student om kunnen gaan met de prestatiedruk? Probeer dan eens een magnesiumsupplement, zoals Natural Calm, om je eigen magnesium gehalte aan te vullen. Op deze manier houd je de magnesiumlevels in het lichaam in balans en draag je bij aan een normale psychologische functie.