fbpx

Natural Calm – Magnesium en werk

 

Wie kent het niet? Het gevoel nooit iets af te krijgen op werk, van de ene verplichting in de andere vallen, geen goede nachtrust en een gevoel van gejaagdheid: Werkstress. Werkstress ontstaat vaak door een hoge werkdruk.

Werkstress een probleem?

magnesium werk studyNu is een gevoel van stress op z’n tijd geen probleem. Een keertje flink moe na een dag hard werken, dat zijn we allemaal wel eens. Stress is dan ook niet per definitie ongezond. Het kan er zelfs voor zorgen dat je beter presteert op werk. Zolang je na een periode van stress maar de tijd neemt om tot rust te komen en te herstellen. Blijft de stress echter voort duren, dan gaat je lichaam protesteren en ontstaan er klachten zoals;  hoofdpijn, rug- of nekpijn, vermoeidheid en slaapproblemen. Om deze klachten te vermijden is het van belang om na een periode van stress een rustmoment in te lassen.

Waarom magnesium?

Het is ook belangrijk om voldoende magnesium in te nemen. Tijdens stressvolle situaties verbruikt het lichaam namelijk veel magnesium. Wanneer er te weinig magnesium in het lichaam is wordt de hoeveelheid calcium in de zenuwcellen niet verwijderd. Hierdoor ontstaat er een overschot aan calcium. Het lichaam verkeerd continue in een staat van paraatheid. Het is belangrijk te zorgen dat er voldoende magnesium beschikbaar is voor het lichaam zodat de balans herstelt kan worden. Magnesium draagt dan bij aan de geestelijke veerkracht en het normaal psychologisch functioneren. Weer lekker in je vel met magnesium!