fbpx

Natural Calm – Magnesium en sport

 

Wanneer je sport verlies je niet alleen vocht, maar ook elektrolyten. Elektrolyten zijn mineralen, waaronder ook het mineraal Magnesium. Door voldoende te hydrateren kan het vochtverlies worden aangevuld. Daarnaast is het belangrijk het elektrolyten tekort aan te vullen door middel van bijv. supplementen, zoals magnesium.

Waarom is magnesium zo belangrijk?

magnesium sport snowboardenMagnesium is een van de belangrijkste voedingsstoffen in ons lichaam. Het is bovendien betrokken bij zo’n 300 biochemische reacties. Aangezien ons lichaam zelf geen magnesium kan produceren, is het van belang dat wij genoeg magnesium binnenkrijgen. Helaas, is ons dieet daar meestal niet op afgestemd. Hierdoor nemen veel van ons niet genoeg magnesium op. Dit is het punt waarop magnesium supplementen een oplossing kunnen bieden.

Hoe werkt Natural Calm voor uw spieren?

Om spieren goed te laten functioneren is het van belang dat de spieren de beschikking hebben over zowel calcium als magnesium. Calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren. Terwijl, Magnesium ervoor zorgt dat de spieren ontspannen. Als er geen goede balans is tussen beiden kunnen de spieren onvoldoende ontspannen. Als we te weinig magnesium in de cellen hebben, blijft er meer calcium in de cel achter. Hierdoor vindt er geen ontspanning plaats. Magnesium speelt dus een belangrijke rol bij het goed functioneren van de spieren. Houd je magnesium dus op peil!