fbpx

Je kent het vast wel. Je ligt in bed en je kunt niet in slaap komen. Erg vervelend natuurlijk, maar wist je dat ongeveer 1 op de 5 mensen in de westerse wereld last heeft van chronische slaapproblemen! De helft van deze mensen geeft zelfs aan door slaapproblemen belemmerd te worden in het dagelijks functioneren. Zij ervaren klachten als een slecht concentratievermogen, depressieve gevoelens en vergeetachtigheid. Wat kun je nou precies tegen slaapproblemen doen? Is er een oplossing?slaapprobleem-magnesium

Talloze hulpmiddelen

Er zijn oneindig veel hulpmiddelen die claimen dat je er beter door kunt slapen. Ze variëren van het luisteren naar rustgevende geluiden tot slaaptrainingen en soms wordt zelfs hypnose als reddingsmiddel geopperd. Vaak geven deze middelen enkel een placebo-effect, waardoor de werking enkel tijdelijk is. Het is daarom van belang om de echte oorzaken, zoals angst en stress, aan te pakken.

Beter slapen met magnesium

Wanneer je slaapproblemen verwant aan angst en stress wilt aanpakken, is het natuurlijk belangrijk dat je hierover praat met een vertrouwenspersoon of een professional. Daarnaast kan het ontspanningsmineraal magnesium echter ook hulp bieden bij slaapproblemen. Magnesium heeft namelijk op 2 verschillende manier effect op onze slaapproblemen:

  • Ten eerste, is magnesium een mineraal dat betrokken is bij de aanmaak van melatonine. Melatonine is het hormoon dat ons slaap-waak ritme. Magnesium helpt bij het op peil brengen en houden van onze melatonine levels, waardoor we beter slapen.
  • Ten tweede, kan een tekort aan magnesium de oorzaak zijn van stresssymptomen, die op hun beurt slaapproblemen kunnen veroorzaken. Het is daarom erg belangrijk dat u voldoende magnesium binnenkrijgt. Op deze manier stimuleert de werking van het normaal psychisch functioneren.

Ben door deze blog benieuwd geworden naar de effecten een magnesium supplement en wil je hier meer over weten? Klik dan hier