fbpx

We naderen alweer bijna het einde van 2018 en het begin van 2019, maar voor het zover is willen we graag nog even stilstaan bij het supplement van het jaar 2018. Tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in Februari is namelijk, na het tellen van duizenden stemmen, bekend gemaakt dat Magnesium het supplement van het jaar 2018 was geworden.  Vlak voor de op de tweede en derde plaats geëindigde Vitamine D en Kurkuma. Omdat we niet de enige zijn die ons geliefde supplement erg waarderen, willen we nogmaals op een rijtje zetten waarom magnesium zo belangrijk is.magnesium supplement

Waarom heb je magnesium nodig?

  • is goed voor het behoud van sterke spieren, botten en is van belang voor het behoud van een sterk gebit.
  • draagt bij aan het leervermogen, het geheugen en concentratieniveau.
  • helpt energie vrij te maken uit de voeding en is goed bij vermoeidheid en moeheid.
  • speelt een belangrijke rol in het functioneren van het zenuwstelsel etc.

Veel mensen hebben echter een magnesium te kort, want de hoeveelheid magnesium die het lichaam nodig heeft is lange tijd (en wordt nog steeds) onderschat, terwijl onze drukke leefstijl juist om extra magnesium vraagt. Daar komt nog bij dat groenten en fruit vandaag de dag minder rijk zijn aan mineralen (zoals magnesium) doordat de bodem uitgeput raakt. Magnesium supplementen zouden eigenlijk een standaard toevoeging moeten zijn aan ons dagelijks dieet. Een eervolle prijs als het favoriete supplement van het jaar 2018 is daarom een stap in de goede richting in de erkenning hiervan. Wil jij het jaar 2019 goed beginnen? Probeer dan eens een magnesium supplement. Neem bijv. ons eigen merk Natural Calm Magnesium.