fbpx

Wanneer jij de behoefte hebt aan extra magnesium, om welke reden dan ook, kan het handig zijn om eens een magnesiumsupplement te proberen. Op deze manier houd je jouw magnesiumniveau op peil en voorkom je een magnesium tekort en dus mogelijk  mentale- en/of fysieke klachten die veroorzaakt worden door een magnesium tekort. Het is daarbij echter erg wel belangrijk dat je het magnesiumsupplement op de juiste manier inneemt. Maar hoe doe je dat dan precies? In deze blog zullen we proberen antwoord te geven op deze vraag.

Om het antwoord op deze vraag te snappen is het erg belangrijk om te begrijpen dat je lichaam dagelijks een enorme hoeveelheid voedingsstoffen verwerkt. Deze stoffen allemaal een andere werking in het lichaam, maar ook een andere werking op elkaar. Sommige stoffen verbeteren de werking van andere stoffen, terwijl andere daarentegen  de werking  van andere stoffen juist afremmen. Dit geldt ook voor magnesium.

Stoffen die de magnesium opname belemmeren

Er zijn meerdere stoffen die de opname van magnesium in het lichaam verminderen. De belangrijkste hiervan zijn Calcium en Fosfor.

Calcium is een mineraal wat je voornamelijk tegenkomt in zuivelproducten, groente, noten en peulvruchten. magnesium, calcium Voornamelijk zuivelproducten worden in Nederland veel gegeten, waardoor wij vaak over meer dan voldoende calcium bezitten. Als ons lichaam al dit calcium op wil nemen, dan heeft het daar magnesium voor nodig. Hierdoor wordt onze Magnesium voorraad vaak snel uitgeput. Calcium belemmert hierdoor de magnesium opname van het lichaam.

Fosfor is een mineraal dat veel te vinden is in zuivelproducten, vlees, vis, volkoren producten en peulvruchten.  Fosfor kan zich makkelijk binden aan magnesium waardoor het de opname van magnesium in het lichaam kan belemmeren.

Wat kan ik doen?

Wil je dat jouw magnesiumsupplement beter wordt opgenomen in jouw lichaam dan is het belangrijk om stoffen als Calcium en Fosfor te minderen, wanneer je ook een magnesiumsupplement inneemt. Dit is echter een erg moeilijke opgave! Vooral omdat het voor ons lichaam belangrijk is om gevarieerd te blijven eten en verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Het is de kunst om de ultieme verdeling tussen voedingsstoffen te vinden waarbij je in balans voelt.