fbpx

Mensen die last hebben van een jetlag hebben vaak problemen met hun slaap-waak ritme, wat voor diverse klachten kan zorgen. Daarnaast ervaren zij ook fysieke stress door de verschillen in luchtdruk tijdens de vlucht. Ze voelen zich vaak slaperig, vermoeid, snel geïrriteerd en lichtelijke gedesoriënteerd.

Mocht je dit jetlag gevoel willen beperken dan kan dat! Het is dan belangrijk dat je tijdens het reizen zoveel mogelijk probeert calm magnesium cherryte rusten. Of wel slapende, of wel enkel met de ogen dicht, want zelfs als je niets slaapt zal het stresslevel door de luchtdruk verlagen.

Om het normale slaap-waak ritme weer terug te krijgen, kun je zo’n 10-15 min met je gezicht richting de zon gaan staan (zorg er wel voor dat je ogen en je huid beschermt zijn tegen de zon) op deze manier krijg je een gezonde dosis zonlicht. Deze actie zorgt ervoor dat het hoge melatonine level wordt gereset, waardoor je niet meer slaperig bent overdag.

Daarnaast kun je ook magnesium citraat gebruiken. Dit heeft namelijk een anti-stress werking en zorgt er daarnaast ook voor dat ontspant, herstelt en een goede nacht rust hebt. Zo kom je vanzelf weer terug in het normale slaap en waak ritme.

Dus vergeet niet! Ga je op vakantie en wil je de jetlag verminderen? Zorg er dan voor dat je tijdens de vlucht wat magnesium inneemt.