fbpx

Je hebt vast wel eens gehoord van het DASH dieet. Deze manier van afvallen is voornamelijk gebaseerd op het eten van groente en fruit. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan mineralen als kalium en magnesium die belangrijk zijn voor het lichaam. DASH raadt dan ook aan om met name groentes als spinazie, andijvie en boerenkool te eten. Deze bevatten een goede hoeveelheid mineralen. Verder zijn bananen enavocado’s ook twee veel gebruikte producten in het dieet. Deze producten zijn heerlijk om te eten en ook nog eens super mineraalrijk. Maar waarom zijn mineralen als kalium en magnesium nu zo belangrijk? En waarom is het zo van belang dat je tijdens het afvallen genoeg van deze mineralen binnen krijgt?

Mineralen en afvallen

Het hebben van voldoende kalium en magnesium is uitermate belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Zo draagt alleen magnesium al bij aan zo’n 300 processen in het menselijk lichaam. Een tekort hieraan kan dus als snel voor klachten zorgen, zoals een verminderde psychologische functie of vermoeidheid. Zorg er daarom voor dat je tijdens het dieeten altijd voldoende mineralen blijf innemen. Dit is ook de reden waarom het DASH afvalprogramma rijk is aan groentes. Zo val je goed en gezond af en houdt je het magnesium level goed op peil.

Duss…

Wilt je voldoende magnesium binnen krijgen en een gezond dieet doen? Zorg er dan voor dat uw dieet bestaat uit mineraalrijke producten, bijvoorbeeld; amandelen, cashewnoten, soja bonen, spinazie, havermout, gebakken aardappels, pinda’s, yoghurt etc.Wilt je hier meer over lezen? Of wil je meer informatie over het DASH dieet?  Klik dan hier voor het volledige artikel…