fbpx
4 tips over vitamine D
  • Als je een hoge dosis vitamine D3 in neemt is het belangrijk om extra vitamine K2 en magnesium in te nemen.
  • Magnesium is nodig voor de activatie van vit. D. Als het lichaam niet voldoende magnesium bezit, kan het de ingenomen hoeveelheid D niet optimaal benutten.
  • 50 % van de Amerikanen die D supplementen slikt, ervaart hier geen voordelen van. Dit komt doordat het tekort aan magnesium in het lichaam ervoor zorgt dat de vitamine D opgeslagen wordt in zijn inactieve vorm i.p.v. opgenomen in zijn actieve vorm.
  • Wil jij jouw magnesium niveau schatten? Dit doe je door middel van een RBC magnesium bloed test. Daarnaast onderzoek je of jouw lichaam signalen van een magnesium te kort laat zien. Op basis hiervan bepaal je hoeveel magnesium jouw lichaam nodig heeft.
Vitamine D en Magnesium

Zo als ik eerder al heb beschreven is het belangrijk om K2 supplementen in te nemen als u een hoge dosis vitamine D supplementen slikt. Recent onderzoek laat zien hoe belangrijk het is dat u ook magnesium inneemt in combinatie met uw vitamine D supplementen.

De aanwezigheid van magnesium is namelijk noodzakelijk voor de activatie van vitamine D. Zonder de juist hoeveelheid magnesium kan ons lichaam niet de ingenomen D supplementen niet optimaal benutten.1,2,3,4

Dit verklaart ook waarom veel mensen een zeer hoge dosis vitamin D nodig hebben om tot een optimaal niveau te komen. Hoogstwaarschijnlijk, hebben zij een te laag magnesium niveau om vitamine D te activeren. Co-auteur Mohammed Razzaque, professor van pathologie aan het Lake Erie College of Osteopathic Medicine in Pennsylvania zegt hierover:5

“People are taking vitamin D supplements but don’t realize how it gets metabolized. Without magnesium, vitamin D is not really useful. By consuming an optimal amount of magnesium, one may be able to lower the risks of vitamin D deficiency, and reduce the dependency on vitamin D supplements.”

Lees hier verder…